Predavanje o 3D skenerima na Mašinskom fakultetu u Beogradu

U četvrtak, 23.maja, od 11:30 do 13:30 časova u amfiteatru CenT-a, na Mašinskom fakultetu u Beogradu biće održano predavanje o 3D skenerima.

 

predavanje o 3d skenerima
Predavanje je namenjeno svima koje interesuje optičko beskontaktno merenje, 3D modelovanje i primena i performanse 3D skenera u industriji, kulturi,  u oblasti auto-industrije, alatničarstva, hirurgije,i unapređivanja proizvodnje. Predavač je dr.sci Nenad Drvar, rukovodilac sektora Deformacija u Topomatici.

Ukoliko ste propustili 57. Međunarodni Sajam tehnike gde je kompanija Topomatika d.o.o. demonstrirala proces 3D skeniranja i u okviru svog izložbenog prostora na sajmu „Korak u budućnost” prikazala optičke merne uređaje i demonstrirala ceo proces 3D skeniranja – od fizičkog modela, preko obrade do finalizacije 3D modela.

Više od 600 izlagača iz ukupno 22 zemlje predstavili su inovacije iz sektora  visoke tehonologije, istraživanja i aplikacije naučnih znanja, a  Hrvatska gospodarska komora bila je organizator grupnog nastupa privrednika.

Smer ekonomije Srbije, kako je naglašeno prilikom otvaranja Sajma tehnike „Korak u budućnost“ je u tome da se ekonomija mora da se zasniva na znanju, a ono mora biti efikasno i dostupno svima. Sajam je otvoren i pitanjem zašto se o nauci tako malo govori, a od nje se očekuje da da svoj doprinos, i to industrijskom sektoru i proizvodnji (Žarko Obradović, ministar prosvete u Vladi Srbije)

Pogledajte temu 3D skeniranja iz više različitih uglova: