Master PDF Editor – potpuno rešenje za kreiranje i uređivanje PDF fajlova

Za više od decenije korišćenja (gotovo isključivo) raznih varijanti Linuxa u svakodnevnom radu, jedan od najvećih problema sa kojima sam se često susretao jeste nedostatak dobrog programa za obradu i uređivanje PDF fajlova.
Za ovu vrstu posla na Windows sistemima nezaobilazan je Adobe Acrobat prema kome ne gajim naročite simpatije, uostalom kao ni prema bilo kom Adobeovom komercijalnom programu. Razlozi za to su brojni ali sada nisu bitni.

Bilo kako bilo, rupa je postojala i trebalo ju je popuniti. Program po imenu Master PDF Editor zakrpio je ovaj prazan prostor, verujem, za dugo vremena.

Master PDF Editor

Premda nije otvorenog koda, Master PDF Editor mi je privukao pažnju i osvojio hard disk jednom prostom činjenicom – radi savršeno sve što mi je potrebno i to potpuno besplatno. Ovo su zapravo dve činjenice. Dakle, radi odlično i ne košta ništa. Voila! Ispunjava sve uslove da se nađe na mojoj radnoj mašini.

Program podržava PDF i XPS fajlove, koje možete uređivati kako vam volja. Možete ispravljati i dodavati tekst, markirati, podvlačiti, precrtavati reči i rečenice, brisati i dodavati slike, izbacivati ili umetati cele stranice. Sve što vam ikada može zatrebati pri uređivanju jednog PDF-a.

Osim na Linuxu, gde je za sada ubedljivo najbolji program ovog tipa, Master PDF Editor dostupan je i u varijantama za Windows i Mac.

Ukoliko ste u potrazi za dobrim i pritom potpuno besplatnim PDF editorom obavezno isprobajte Master PDF Editor. Siguran sam da se nećete pokajati.

Preuzmite Master PDF Editor:

Master PDF Editor ( Version 1.8.40 za Linux) *

Master PDF Editor ( Version 1.8.40 za Windows XP, 2003, 2008, Vista, Win 7, Win 8 )

*Ukoliko vam je potrebna pomoć oko instalacije ili imate pitanja u vezi sa Master PDF Editorom na Linux distribucijama slobodno mi se obratite u komentarima ili na mejl.