10 najpopularnijih Torrent sajtova

Pored velikih napada i pritisaka na BitTorrent sajtove u 2012 godini, mnogi od njih i dalje opstaju. Na početku 2013 godine The Pirate Bay je BitTorrent sajt koji privlači najveći broj posetilaca a za njim slede KickassTorrents i Torrentz. Nekada vrlo popularni BitTorrent sajtovi BTJunkie i Demonoid nisu više dostupni.
Demonoid, jedan od najvećih BitTorrent i tracker sajtova zvanično je ugašen od strane Ukrajinske policije u jednoj od najvećih akcija protiv BitTorrent sajtova u poslednje vreme. Njegov povratak još uvek je neizvesan. BTJunkie odlučio je da se dobrovoljno ugasi kako bi izbegao pravne akcije koje su doživeli Megaupload i drugi torrent sajtovi.

Preporučujemo vam 10 najposećenijih torrent sajtova. Na popisu se nalaze samo javni sajtovi na engleskom jeziku.

  1. The Pirate BayNajpopularniji torrent sajt The Pirate Bay za mnoge je sinonim za BitTorrent. Sajt je pokrenut 2003 godine i prema svim pokazateljima još uvek raste uprkos raznim pravnih problemima koje ima u Velikoj Britaniji i Holandiji. The Pirate Bay trenutno ima i više od milijarde pregleda stranica mesečno.
  2. KickassTorrentsKickassTorrents pokrenut je 2009 godine. Zbog sve većih pretnji da bi njegov domen mogao biti ugašen od strane vlasti (u maju je blokiran od strane italijanskih provajdera) prošle godine preselio se sa kickasstorrents.com na kat.ph.
  3. TorrentzTorrentz je već godinama jedan od najpopularnijih torrent sajtova. Za razliku od ostalih sajtova koji su ovde navedeni, Torrentz ne hostuje torrent datoteke već posetitelje samo preusmerava na druga mesta na Web-u. Site koristi nekoliko domena a .Eu je najpopularniji.
  4. IsoHuntPre dve godine IsoHunt je posta prvi koji je od Američke filmske asocijacije prisiljen da implementira filter u svoju pretragu. Uprkos tome, IsoHunt je i dalje jedan od najpopularnijih torrent sajtova. Inače, IsoHunt trenutno pokušava putem Žalbenog Suda da se osloboditi ovog filtera.
  5. ExtraTorrent – ExtraTorrent je peti najposećeniji torrent sajt. Naravno, ovaj uspeh nije prošao nezapaženo od strane različitih skupina za zaštitu autorskih prava koji sve više upiru prstom u ExtraTorrent navodeći da je on trenutno jedan od sajtova koji distribuira najviše piratskog sadržaja.
  6. 1337x1337x se za razliku od ostalih torrent sajtova više fokusira na aspekt zajednice. Vlasnici sajta ističu da su pokrenuli 1337x kako bi popunili očitu prazninu i korisnicima ponudili kvalitetan torrent sajt sa javnim “trackers”, koji nije pretrpan sa oglasima.
  7. EZTV -Za razliku od ostalih torrent sajtova koji se nalaze na ovoj listi 10 najpopularnijih, EZTV je niša sajt specijaliziran samo za TV sadržaj.
  8. Bitsnoop – BitSnoop je jedan od najvećih BitTorrent indeksa, sajt trenutno indeksira nešto manje od 20 miliona torrent datoteka.
  9. TorrentReactor – TorrentReactor je nedan od najstarijih torrent sajtova. Pre nekoliko meseci sajt je nalogom Suda blokiran u Italiji, ali ukupan broj posetilaca i dalje raste.
  10. H33t – H33t je torrent sajt koji je prisutan već nekoliko godina i većina korisnika uglavnom je iz Evrope i Azije. Unatoč željama i nastojanjima muzičke industrije, nijedan Sud do sada nije izdao nalog za blokiranje sajta H33t.

(via Online Tržište)